Untitled-3

Main Site Hierarchy

Pääsivuston Hierarkia

Mikä on pääsivuston hierarkia?

Pääsivuston hierarkia viittaa siihen tapaan, jolla sivuston eri osiot ja sivut suhteutuvat toisiinsa. Hierarkian avulla luodaan selkeä rakenne, joka helpottaa käyttäjiä navigoimaan sivustolla ja löytämään haluamansa sisällön helposti.

Mitkä ovat pääsivuston hierarkian perusteet?

  • Ylätaso: Pääsivuston ylätaso sisältää yleiset osiot ja kategoriat, kuten ”Etusivu”, ”Tuotteet” ja ”Yhteystiedot”.
  • Väliportaat: Väliportaat ja alatasot tarkoittavat tarkempia osioita ja alakategorioita, jotka sijoittuvat ylätason alle. Esimerkiksi ”Tuotteet” voi jakautua eri tuoteryhmiin, kuten ”Elektroniikka” ja ”Keittiötarvikkeet”.
  • Alatasot: Alatasot ovat hierarkian alimpana olevat osiot, jotka sisältävät tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa sisältöä. Ne voivat esimerkiksi sisältää yksittäisiä tuotesivuja tai artikkeleita.

Miksi pääsivuston hierarkia on tärkeä?

Selkeä ja järjestelmällinen hierarkia helpottaa sivuston käyttäjiä löytämään tarvitsemansa tiedon nopeasti ja vaivattomasti. Hyvin suunniteltu hierarkia parantaa käyttäjäkokemusta ja lisää sivuston käytettävyyttä. Lisäksi hakukoneet arvostavat selkeää hierarkiaa, mikä voi parantaa sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Kokonaisuudessaan pääsivuston hierarkian suunnittelu on olennainen osa sivuston suunnittelua ja sen merkitystä ei tulisi aliarvioida.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.