Untitled-3

Kuinka analysoin orgaanisen ja maksetun liikenteen eroja?

Kuinka analysoida orgaanisen ja maksetun liikenteen eroja?

Mitä ovat orgaaninen ja maksettu liikenne?

Orgaaninen liikenne viittaa verkkosivustosi kävijöihin, jotka saapuvat sinne hakukoneiden kautta ilmaiseksi, esimerkiksi hakutuloksista tai suositelluista linkeistä. Maksettu liikenne puolestaan tulee mainosten kautta, joihin olet sijoittanut rahaa, esimerkiksi Google AdWordsin avulla.

Kuinka analysoida näiden eroja?

Yksi tapa analysoida orgaanisen ja maksetun liikenteen eroja on käyttää verkkosivustosi analytiikkatyökaluja, kuten Google Analyticsia. Voit tarkastella, mistä kanavista kävijät saapuvat sivustollesi ja miten he käyttäytyvät siellä.

  • Orgaanisen liikenteen analysointi:
    • Tarkastele hakusanoja, joilla kävijät löytävät sivustosi
    • Seuraa orgaanisen liikenteen kehitystä ajan mittaan
  • Maksetun liikenteen analysointi:
    • Seuraa mainosten suorituskykyä ja ROI:ta
    • Vertaa eri mainoskanavien tehokkuutta keskenään

Miksi on tärkeää analysoida näitä eroja?

Ymmärtämällä orgaanisen ja maksetun liikenteen eroja voit tehdä parempia päätöksiä markkinoinnin ja mainonnan suhteen. Näin voit optimoida budjettiasi ja varmistaa paremman ROI:n.

Yhteenvetona, analysoimalla orgaanisen ja maksetun liikenteen eroja voit saada arvokasta tietoa siitä, mitkä markkinointistrategiat toimivat parhaiten ja miten voit parantaa sivustosi suorituskykyä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.