Untitled-3

Kuinka käsittelen 404-virheitä verkkosivustollani?

Kuinka käsittelen 404-virheitä verkkosivustollani?

Verkkosivustojen ylläpitäjille tuttu ongelma on 404-virheet eli tilanteet, joissa käyttäjä yrittää käydä sivulla, jota ei ole olemassa. Tämä voi johtua esimerkiksi sivun poistamisesta tai URLin väärin kirjoittamisesta. 404-virhe ei ole vain ärsyttävä käyttäjälle, vaan se voi myös vaikuttaa sivuston hakukonenäkyvyyteen. Seuraavassa tarkastelemme muutamia tapoja käsitellä 404-virheitä verkkosivustolla.

Käyttäjäystävällinen virhesivu

Yksi tärkeä tapa käsitellä 404-virheitä on luoda käyttäjäystävällinen virhesivu. Tällä sivulla voi olla esimerkiksi huumorilla höystetty teksti tai selkeät ohjeet siitä, miten käyttäjä voi palata takaisin sivuston etusivulle tai etsiä haluamaansa sisältöä muilla sivuilla.

301-uudelleenohjaus

Voit myös luoda 301-uudelleenohjauksia poistetuille sivuille. Tämä ohjaa käyttäjät automaattisesti oikealle sivulle 404-virhettä saadessaan. Tämä ei pelkästään paranna käyttäjäkokemusta, vaan myös auttaa hakukoneita löytämään oikeat sivut.

Seuranta ja korjaustoimet

On tärkeää seurata 404-virheitä säännöllisesti ja korjata ne mahdollisimman pian. Voit käyttää erilaisia työkaluja, kuten Google Search Console, tunnistamaan ja korjaamaan sivuilla olevat virheet. Näin varmistat, että sivustosi toimii moitteettomasti ja käyttäjäkokemus on paras mahdollinen.

Näillä keinoilla voit parantaa verkkosivustosi käyttäjäkokemusta ja varmistaa, että 404-virheet eivät vaikuta negatiivisesti sivustosi hakukonenäkyvyyteen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.