Untitled-3

Mitä on paikallinen SEO ja kuinka sen tehokkuutta seurataan?

Mitä on paikallinen hakukoneoptimointi ja kuinka sen tehokkuutta seurataan?

Määritelmä

Paikallinen hakukoneoptimointi (SEO) on markkinointistrategia, joka keskittyy parantamaan yrityksen näkyvyyttä paikallisissa hakutuloksissa, kuten Google Mapsissa. Tavoitteena on houkutella enemmän asiakkaita fyysisellä sijainnilla olevaan liikkeeseen tai palveluihin.

Tehokkuuden seuranta

1. Käytä Google My Business -palvelua: Google My Business on ilmainen työkalu, joka auttaa yrityksiä hallitsemaan ja parantamaan näkyvyyttään Google-hakutuloksissa. Seuraamalla tilastoja voit nähdä, kuinka monta kertaa yrityksesi on näkynyt hakutuloksissa ja kuinka monet käyttäjät ovat klikanneet siihen.

2. Kerää asiakaspalautetta: Pyydä asiakkailtasi arvosteluja ja palautetta palveluista. Positiiviset arvostelut voivat parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella uusia asiakkaita.

3. Seuraa paikallisia hakusanoja: Tarkkaile, mitkä hakusanat tuovat eniten liikennettä verkkosivuillesi. Voit käyttää erilaisia SEO-analyysityökaluja seurataksesi paikallisten hakusanojen tehokkuutta.

Johtopäätös

Paikallinen hakukoneoptimointi on tärkeä osa yrityksen markkinointia, erityisesti mikäli yrityksellä on fyysinen sijainti. Seuranta on avainasemassa, jotta voit mitata strategian tehokkuutta ja tehdä tarvittavia muutoksia parantaaksesi näkyvyyttä ja houkutellaksesi lisää asiakkaita.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.