Untitled-3

Domainin ikä

Mikä on Domainin ikä ja mikä merkitys sillä on verkkosivustolle?

Mikä on Domainin ikä?

Domainin ikä viittaa verkkotunnuksen rekisteröintipäivämäärään eli siihen, milloin kyseinen verkkotunnus on luotu ja rekisteröity. Tämä tieto on yleensä saatavilla julkisista WHOIS-tietokannoista, ja sitä pidetään yhtenä verkkosivuston luotettavuuden indikaattorina.

Mikä merkitys sillä on verkkosivustolle?

Verkkotunnuksen iällä on usein vaikutusta verkkosivuston hakukonenäkyvyyteen. Vanhemmilla verkkotunnuksilla on yleensä enemmän aikaa kerätä linkkejä ja saada luottamusta hakukoneilta, mikä voi parantaa sivuston hakutulostasijoitusta. Lisäksi vanhemmilla verkkotunnuksilla on yleensä enemmän historiatietoa, jota hakukoneet voivat käyttää arvioidessaan verkkosivuston luotettavuutta.

Miten arvioin verkkosivuston ikää?

  • Tarkista verkkotunnuksen rekisteröintitiedot julkisista WHOIS-tietokannoista
  • Käytä verkkosivujen aikakone-työkaluja, kuten Wayback Machine, nähdäksesi sivuston aiemmat versiot ja julkaisupäivät
  • Tutki vanhoja linkkejä ja mainintoja verkkosivustosta, jotka voivat antaa viitteitä sen iästä

Kaiken kaikkiaan domainin iäällä voi olla merkitystä verkkosivuston uskottavuudelle ja hakukonenäkyvyydelle. On kuitenkin tärkeää huomioida, että verkkotunnuksen iällä yksinään ei ole ratkaiseva vaikutus sivuston menestykseen, ja muitakin tekijöitä tulee ottaa huomioon arvioitaessa verkkosivuston luotettavuutta ja näkyvyyttä verkossa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.