Untitled-3

Sisältökalenteri

Sisältökalenteri – Tehokas työkalu sisällöntuotantoon

Mikä on sisältökalenteri?

Sisältökalenteri on työkalu, joka auttaa organisoimaan ja aikatauluttamaan yrityksen sisällöntuotantoa. Se toimii suunnittelutyökaluna, joka auttaa varmistamaan, että eri markkinointikanavien julkaistava sisältö on aina ajan tasalla ja ajankohtaista.

Mitä hyötyä sisältökalenterista on?

– Tehokkaampi sisällöntuotanto: Sisältökalenteri auttaa organisoimaan eri kampanjoiden ja sisältöjen julkaisuaikataulutusta.
– Parempi koordinointi: Kaikki tiimin jäsenet voivat nähdä kalenterista, mitä sisältöä on tulossa ja milloin se julkaistaan.
– Varasuunnitelmat: Sisältökalenteri mahdollistaa etukäteen suunnitelun ja tarvittaessa myös joustavuuden muutoksiin.
– Analysointi: Kalenterin avulla on helppo seurata eri sisältöjen suoritusta ja tehokkuutta.

Mitkä ovat suosituimmat sisältökalenterityökalut?

 • Monday.com: Käyttäjäystävällinen työkalu, jonka avulla voi helposti suunnitella ja seurata eri sisältöjen julkaisuaikatauluja.
 • Asana: Projektinhallintatyökalu, jonka avulla voi hallita myös sisällöntuotantoa ja aikatauluja.
 • Google Kalenteri: Yksinkertainen kalenterityökalu, jota voi hyödyntää myös sisällöntuotannon suunnitteluun.
 • Mitä muuta huomioitavaa sisältökalenterista?

  On tärkeää päivittää sisältökalenteria säännöllisesti ja olla avoin muutoksille tarvittaessa. Lisäksi eri osastojen ja tiimin jäsenten välinen kommunikaatio on avainasemassa, jotta kalenteri toimii tehokkaasti.

  Sisältökalenteri voi olla merkittävä apuväline yrityksen markkinointi- ja viestintästrategian toteuttamisessa, joten sen käyttöönotto ja ylläpito kannattaa panostaa huolellisesti.

  Tapio Kauranen

  Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.