Untitled-3

Verkkosivuston uudelleen suunnittelu

Verkkosivuston uudelleen suunnittelu

Miksi verkkosivuston uudelleen suunnittelu on tärkeää?

Verkkosivuston uudelleen suunnittelu on prosessi, jossa olemassa oleva verkkosivusto päivitetään ja parannetaan. Tämä voi olla tarpeellista, jos sivusto on vanhentunut, sen käytettävyys on heikko tai se ei enää vastaa yrityksen muuttunutta brändiä ja tavoitteita. Uudelleen suunnittelu voi auttaa parantamaan sivuston käyttäjäkokemusta, lisätä sen löydettävyyttä hakukoneissa ja siten tukea liiketoiminnan tavoitteita.

Miten verkkosivuston uudelleen suunnittelu toteutetaan?

Verkkosivuston uudelleen suunnittelu alkaa yleensä perusteellisella analyysillä olemassa olevasta sivustosta ja sen ongelmista. Tämän jälkeen suunnitellaan uusi rakennetta ja ulkoasua vastaamaan paremmin tavoitteita. Uudelleen suunnittelu voi sisältää myös sisällön päivittämisen ja mahdollisesti uusien ominaisuuksien lisäämisen.

Parhaat käytännöt verkkosivuston uudelleen suunnittelussa

– Kerää palautetta käyttäjiltä ja analysoi sivuston kävijätietoja
– Selvitä sivuston ongelmakohdat ja mahdollisuudet
– Suunnittele selkeä rakenne ja käyttäjäystävällinen käyttöliittymä
– Varmista responsiivisuus eri laitteilla ja selaimilla
– Toteuta sivuston muutokset vaiheittain ja testaa niitä huolellisesti ennen julkaisua

Verkkosivuston uudelleen suunnittelu on investointi, joka voi tuoda merkittäviä hyötyjä liiketoiminnalle. Huolellinen suunnittelu ja toteutus voivat parantaa sivuston käyttäjäkokemusta ja kasvattaa sen tehokkuutta myynnin ja markkinoinnin työkaluna.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.