Untitled-3

Kuinka käyttää schema markup -merkintöjä sisällössä?

Kuinka käyttää schema markup -merkintöjä sisällössä?

Sinulla saattaa olla kuullut termistä ”schema markup” muttet ole varma siitä, mitä se tarkoittaa tai miten sitä käytetään sisällössäsi. Schema markup on tapa lisätä lisätietoja verkkosivustosi sisältöön, jotta hakukoneet voivat paremmin ymmärtää mitä sivustosi tarjoaa. Tämä voi auttaa parantamaan hakukonenäkyvyyttä ja houkuttelemaan enemmän kävijöitä sivustollesi.

Mikä on schema markup?

Schema markup on koodinpätkä, joka lisätään verkkosivuston HTML-koodiin antamaan lisätietoja sisällöstä. Se sisältää erityyppisiä merkintöjä, kuten tapahtumat, paikat, tuotteet ja arvostelut, joiden avulla hakukoneet voivat helpommin ymmärtää sivuston sisällön ja esittää sitä paremmin hakutuloksissa.

Miten käyttää schema markup -merkintöjä?

  1. Tunnista sopivat schema markup -merkinnät sisällöllesi. Esimerkiksi, jos sivustosi sisältää ravintolan arvosteluita, voit käyttää ”Review” -merkintää.
  2. Lisää schema markup -merkinnät HTML-koodiin. Voit tehdä tämän manuaalisesti tai käyttää schema.org-sivuston avulla tarjolla olevia työkaluja.
  3. Tarkista markupin toimivuus. Voit käyttää Google Search Console -työkalua varmistaaksesi, että schema markup on lisätty oikein ja että se näkyy hakukonenäkymissäsi.
  4. Seuraa tuloksia. Seuraa sivustosi suorituskykyä ja hakukonenäkyvyyttä sen jälkeen kun olet lisännyt schema markup -merkinnät sisältöösi. Voit nähdä, ovatko merkinnät auttaneet parantamaan hakutulossijoitustasi ja houkuttelemaan enemmän kävijöitä.

Käyttämällä schema markup -merkintöjä sisällössäsi voit parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä ja houkutella enemmän kävijöitä. Muista kuitenkin, että schema markup ei ole aina välttämätön, mutta se voi olla hyödyllinen erityisesti tietyntyyppisille sivustoille, kuten yrityssivuille tai verkkokaupoille.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.