Untitled-3

Mikä on responsiivinen suunnittelu (responsive design)?

Mikä on responsiivinen suunnittelu (responsive design)?

Responsiivinen suunnittelu selitettynä

Responsiivinen suunnittelu tarkoittaa verkkosivustojen suunnittelua ja toteutusta siten, että ne muokkautuvat automaattisesti eri näyttökokoihin ja laitteisiin sopiviksi. Tämä mahdollistaa sen, että verkkosivusto näyttää hyvältä ja toimii moitteettomasti niin tietokoneilla, älypuhelimilla kuin tableteillakin.

Miksi responsiivinen suunnittelu on tärkeää?

Responsiivinen suunnittelu on tärkeää, koska nykyään ihmiset käyttävät erilaisia laitteita verkkosivustojen käyttöön. On tärkeää, että sivusto näyttää hyvältä ja toimii optimaalisesti kaikilla laitteilla, jotta käyttäjäkokemus olisi mahdollisimman hyvä.

Miten responsiivinen suunnittelu toteutetaan?

Responsiivinen suunnittelu toteutetaan yleensä käyttämällä CSS-mediakyselyjä ja -sääntöjä, jotka määrittävät eri näyttökooille ja laitteille sopivat tyyliohjeet. Lisäksi käytetään joustavia layout-ratkaisuja ja kuvia, jotka skaalautuvat automaattisesti.

Yhteenveto

Responsiivinen suunnittelu on tärkeä osa nykyaikaista verkkosivustojen suunnittelua ja toteutusta. Se mahdollistaa käyttäjäystävällisen ja saumattoman käyttökokemuksen kaikilla laitteilla. Jos haluat varmistaa, että verkkosivustosi toimii ja näyttää hyvältä kaikilla laitteilla, kannattaa panostaa responsiiviseen suunnitteluun.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.