Untitled-3

Mitä on sisällön kuratointi (content curation)?

Mitä on sisällön kuratointi (content curation)?

Sisällön kuratointi on prosessi, jossa henkilö tai organisaatio kerää, järjestää ja jakaa verkkosisältöä tietylle aiheelle tai teemalle. Kuratointi auttaa löytämään ja jakamaan tärkeintä ja relevanteinta tietoa asiakkaalle tai yleisölle. Se voi liittyä esimerkiksi uutissivustojen, blogien tai sosiaalisen median profiilien hallintaan.

Miksi sisällön kuratointi on tärkeää?

Sisällön tulva verkossa tekee tiedon löytämisestä vaikeaa ja aikaa vievää. Kuratointi auttaa kohdentamaan ja tarjoamaan käyttäjille arvokasta tietoa, joka vastaa heidän tarpeisiinsa. Se myös auttaa erottumaan massasta ja rakentamaan luotettavuutta oman asiantuntijuuden näyttämisessä.

Kuinka sisällön kuratointi tehdään?

Sisällön kuratointi voi tapahtua eri tavoin. Se voi sisältää seuraamista ja analysointia eri lähteistä, kuten uutissivustoista, blogeista ja sosiaalisen median kanavista. Kuratoija valitsee ja jakaa kiinnostavimmat ja relevantit artikkelit, videot tai muun sisällön omalle yleisölleen. Tärkeää on myös varmistaa, että jaettu sisältö on aina laadukasta ja luotettavaa.

Sisällön kuratointi voi olla hyödyllistä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin, jotka haluavat tarjota asiakkailleen arvokasta ja hyödyllistä tietoa. Se voi auttaa rakentamaan brändiä ja luomaan yhteyksiä sekä kasvattamaan seuraajakuntaa ja liikennettä omille verkkosivuille.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.