Untitled-3

Mitä on tapahtumaseuranta (event tracking) ja kuinka sitä käytetään?

Mitä on tapahtumaseuranta (event tracking) ja kuinka sitä käytetään?

Tapahtumaseuranta (event tracking) on digitaalisen markkinoinnin ja analytiikan työkalu, joka mahdollistaa käyttäjän toimintojen seuraamisen verkkosivuilla tai mobiilisovelluksissa. Tapahtumaseurannan avulla voidaan kerätä tietoa esimerkiksi käyttäjien klikkauksista, latauksista, videoiden katselukerroista ja ostotapahtumista.

Miksi tapahtumaseurantaa kannattaa käyttää?

Tapahtumaseuranta auttaa markkinoijia ja verkkosivustojen omistajia ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä ja toimia sen perusteella. Se auttaa myös mittaamaan markkinointikampanjoiden tehokkuutta ja varmistamaan, että tavoitteet saavutetaan. Lisäksi tapahtumaseurannan avulla voidaan tunnistaa ongelmakohtia verkkosivuilla ja tehdä niihin parannuksia.

Kuinka tapahtumaseurantaa käytetään?

Tapahtumaseuranta toteutetaan yleensä käyttämällä seurantakoodia, joka upotetaan verkkosivuston tai mobiilisovelluksen koodiin. Seurantakoodi kerää tietoa eri tapahtumista, kuten painikkeiden klikkauksista ja lomakkeiden lähetyksistä, ja lähettää ne analytiikkatyökalulle, kuten Google Analyticsille.


ga('send', 'event', 'Category', 'Action', 'Label');

Tässä esimerkissä ’Category’ määrittää tapahtuman kategorian, ’Action’ määrittää tapahtuman toiminnon ja ’Label’ määrittää tapahtuman tarkemman kuvauksen.

Tapahtumaseurantaa käytettäessä on tärkeää määrittää selkeät tavoitteet ja seurata niiden saavuttamista säännöllisesti. Näin voidaan varmistaa, että tapahtumaseuranta tuottaa hyödyllistä tietoa ja auttaa markkinoinnin ja käyttäjäkokemuksen kehittämisessä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.