Untitled-3

Mitä ovat rikkoutuneet linkit (broken links)?

Mitä ovat rikkoutuneet linkit (broken links)?

Määritelmä

Rikkoutuneet linkit (tai englanniksi broken links) ovat hyperlinkkejä verkkosivuilla, jotka eivät toimi tai johda oikeaan sisältöön. Kun käyttäjä klikkaa rikkoutunutta linkkiä, hän saa virheilmoituksen sen sijaan, että pääsisi haluttuun sivuun.

Miten rikkoutuneet linkit vaikuttavat käyttäjäkokemukseen?

Rikkoutuneet linkit voivat olla ärsyttäviä käyttäjille ja he voivat menettää luottamuksensa sivustoon, mikä voi johtaa poistumiseen ja vähentyneeseen kävijämäärään. Ne vaikeuttavat myös sivuston navigointia ja voivat estää käyttäjiä löytämästä tarvitsemiaan tietoja.

Miten välttää rikkoutuneet linkit?

Paras tapa välttää rikkoutuneet linkit on tarkistaa säännöllisesti kaikki sivuston linkit ja varmistaa, että ne toimivat oikein. Lisäksi kannattaa välttää linkkien muuttamista tai poistamista ilman asianmukaista uudelleenohjausta.

Toinen hyvä tapa on käyttää automaattisia työkaluja, kuten linkkien tarkastajia, joilla voidaan havaita ja korjata rikkoutuneet linkit nopeasti.

Rikkoutuneet linkit voivat vaikuttaa negatiivisesti sivuston kävijöihin ja hakukonenäkyvyyteen, joten niiden välttäminen on tärkeää verkkosivuston tehokkaan toiminnan kannalta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.