Untitled-3

Mitä ovat SERP:t (Search Engine Results Pages)?

Mitä ovat SERP:t (Search Engine Results Pages)?

SERP (Search Engine Results Page) on hakukoneen tulossivu, joka näyttää käyttäjälle hakutulokset haettua avainsanaa tai lausetta käyttäen. SERP-sivulle tulee yleensä sekä maksettuja mainoksia että orgaanisia hakutuloksia.

Orgaaniset hakutulokset

Orgaaniset hakutulokset ovat niitä tuloksia, jotka eivät ole maksettuja mainoksia vaan perustuvat hakukoneen algoritmin mukaan järjestyneisiin tuloksiin. Nämä tulokset ovat yleensä eniten kävijöitä saavia ja kiinnostavimpia sivustoja.

Maksetut mainokset

Maksetut mainokset ovat mainostajien ostamia mainospaikkoja, jotka näkyvät hakutulossivulla. Yleensä ne näkyvät ennen orgaanisia tuloksia ja niitä voi erottaa esimerkiksi sanalla ”mainos” tai muulla merkinnällä.

Hakukoneoptimointi ja SERP

Hakukoneoptimointi on keino parantaa sivuston näkyvyyttä hakukoneissa ja siten vaikuttaa SERP-sijoitukseen. Tärkeää on tuottaa laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa käyttäjän hakukyselyyn. Hyvä hakukoneoptimointi voi nostaa sivuston sijoitusta orgaanisissa hakutuloksissa ja siten lisätä sivuston kävijämäärää.

Yhteenvetona SERP:t ovat hakutulossivuja, jotka näyttävät sekä maksetut mainokset että orgaaniset hakutulokset. Hakukoneoptimointi on tärkeä osa sivuston näkyvyyden parantamista SERP-sijoituksen suhteen.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.