Untitled-3

Pogo-sticking

Pogo-tikkaaminen: Mikä se on ja miten se vaikuttaa verkkosivujen suorituskykyyn

Mikä on pogo-tikkaaminen?

Pogo-tikkaaminen on termi, joka viittaa siihen, kun verkkokäyttäjä klikkaa hakukoneen tulossivulla olevaa linkkiä, mutta palaa takaisin heti takaisin tulossivulle, koska linkitetty sivu ei vastannut odotuksia.

Miten pogo-tikkaaminen vaikuttaa verkkosivujen suorituskykyyn?

Pogo-tikkaaminen voi vaikuttaa merkittävästi verkkosivujen suorituskykyyn ja hakukonenäkyvyyteen. Jos käyttäjät eivät viihdy sivustolla ja palaavat takaisin hakutulossivulle nopeasti, hakukoneet tulkitsevat sen merkiksi siitä, että sivusto ei tarjonnut kävijöille relevanttia tai laadukasta sisältöä. Tällöin hakukoneet voivat rankaista sivustoa alentamalla sen sijoitusta hakutuloksissa.

Miten välttää pogo-tikkaaminen?

1. Tarjoa selkeä ja informatiivinen metaotsikko ja meta-kuvaus, jotta käyttäjät tietävät, mitä odottaa linkitettyä sivustoa klikatessaan.
2. Varmista, että linkitetty sivu vastaa kävijöiden odotuksia ja tarjoaa heille relevanttia sisältöä.
3. Kiinnitä huomiota sivuston nopeuteen ja käytettävyyteen, jotta kävijät viihtyvät sivustolla pidempään eivätkä palaa takaisin hakutulossivulle heti.

Pogo-tikkaaminen on tärkeä asia ottaa huomioon verkkosivujen suunnittelussa ja optimoinnissa, jotta varmistetaan kävijöiden positiivinen kokemus ja parempi hakukonenäkyvyys.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.