Untitled-3

Mitä tarkoittaa orgaaninen liikenne?

Mitä tarkoittaa orgaaninen liikenne?

Orgaaninen liikenne on käsite, joka viittaa verkkosivuston liikenteeseen, joka on peräisin orgaanisista lähteistä, kuten hakukoneista, suositusten kautta tai suorasta liikenteestä. Orgaaninen liikenne on tärkeä osa verkkosivuston kävijäliikennettä ja sitä pidetään usein laadukkaana liikenteen lähteenä.

Hakukoneet

Hakukoneiden, kuten Googlen, kautta saapuva liikenne on yleensä orgaanista liikennettä. Kun käyttäjät tekevät hakusanoilla haun ja päätyvät sivustollesi, he tuovat mukanaan orgaanista liikennettä. Tämä liikenne voi tulla sekä hakukonenäkyvyyden että hakukoneoptimoinnin ansiosta.

Suositukset

Jos esimerkiksi joku jakaa sivustosi linkin sosiaalisessa mediassa ja hänen seuraajansa klikkaavat sitä, tämä liikenne luokitellaan orgaaniseksi liikenteeksi. Suositusten kautta tuleva liikenne on yleensä hyvin kohdennettua ja luotettavaa.

Suora liikenne

Suora liikenne tarkoittaa kävijöitä, jotka syöttävät sivustosi URL-osoitteen suoraan selaimeensa. Tämä liikenne on myös osa orgaanista liikennettä, ja se voi johtua esimerkiksi kävijän muistamasta brändistä tai suosituksesta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että orgaaninen liikenne on tärkeä osa verkkosivuston kävijäliikennettä ja sitä voi edistää esimerkiksi hakukoneoptimoinnin ja laadukkaan sisällön avulla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.