Untitled-3

Mitä ovat progressive web apps (PWA) ja kuinka ne vaikuttavat SEO:hon?

Progressiiviset verkkosovellukset (PWA) ja niiden vaikutus hakukoneoptimoituun sisältöön

Mikä on progressiivinen verkkosovellus (PWA)?

Progressiiviset verkkosovellukset eli PWA:t ovat verkkosovelluksia, jotka toimivat selaimessa, mutta tarjoavat samanlaisen kokemuksen kuin perinteiset mobiilisovellukset. Ne ovat helppokäyttöisiä, nopeasti ladattavia ja voivat toimia offline-tilassa. PWA:t yhdistävät verkkosivustojen ja mobiilisovellusten parhaat puolet, mikä tekee niistä suositun valinnan yrityksille ja kehittäjille.

Kuinka PWA:t vaikuttavat hakukoneoptimointiin (SEO)?

PWA:lla on positiivinen vaikutus hakukoneoptimointiin useista syistä. Yksi tärkeimmistä syistä on nopeampi sivun latausaika. PWA:t latautuvat nopeammin kuin perinteiset verkkosivut ja mobiilisovellukset, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja auttaa sijoittumaan paremmin hakukonetuloksissa.

Lisäksi PWA:t tarjoavat paremman käyttökokemuksen mobiililaitteilla, mikä on yksi Google:n hakualgoritmin keskeisistä tekijöistä. Google suosii responsiivisia ja käyttäjäystävällisiä sivustoja hakutuloksissaan, joten PWA voi auttaa parantamaan sijoitusta hakutuloksissa.

Johtopäätökset

Progressiiviset verkkosovellukset eli PWA:t ovat tulevaisuuden suuntaus verkkokehityksessä. Ne tarjoavat käyttäjille paremman käyttökokemuksen ja voivat parantaa yrityksen sijoitusta hakukonetuloksissa. Siksi on tärkeää harkita PWA:n käyttöönottoa ja tutkia sen vaikutuksia hakukoneoptimointiin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.