Untitled-3

SEO:n seuranta eri alustoilla

SEO:n seuranta eri alustoilla

Mikä on SEO?

SEO (Search Engine Optimization) on hakukoneoptimointia eli verkkosivuston optimointia siten, että se löydetään paremmin hakukoneiden kautta. SEO:n avulla pyritään parantamaan sivuston näkyvyyttä ja sijoitusta hakutuloksissa.

Miksi SEO:n seuranta on tärkeää?

SEO:n seuranta on tärkeää, jotta voidaan arvioida verkkosivuston suorituskykyä ja tehdä tarvittavia muutoksia parantamaan sen hakukonenäkyvyyttä. Seurannan avulla voidaan mm. seurata avainsanojen suoritusta, kävijämääriä ja sivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Miten SEO:n seurantaa voidaan tehdä eri alustoilla?

  • Google Analytics: Google Analytics tarjoaa monipuolisia työkaluja SEO:n seurantaan, kuten kävijätietojen analysointi ja avainsanojen suorituskyvyn seuranta.
  • SEMrush: SEMrush on työkalu, joka tarjoaa kattavia tietoja verkkosivuston SEO-suorituskyvystä, kilpailijoiden analysoinnista ja avainsanojen hallinnasta.
  • Ahrefs: Ahrefs on toinen suosittu työkalu, joka tarjoaa tietoja backlinkkeistä, avainsanojen sijoituksista ja kilpailijoiden analysoinnista.

Yhteenveto

SEO:n seuranta eri alustoilla on tärkeä osa verkkosivuston menestystä hakukoneissa. Valitsemalla sopivat työkalut ja seuraamalla säännöllisesti sivuston suoritusta, voidaan parantaa sen hakukonenäkyvyyttä ja houkutella enemmän kävijöitä sivustolle. Jatkuvalla seurannalla ja optimoinnilla voidaan varmistaa verkkosivuston menestys hakukoneissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.