Untitled-3

SSL-sertifikaatti

SSL-sertifikaatti

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL-sertifikaatti, eli Secure Sockets Layer -sertifikaatti, on salaustekniikka, jota käytetään tietoliikenteen suojaamiseen verkossa. SSL-sertifikaatit auttavat varmistamaan, että tietoja siirrettäessä verkon yli ne pysyvät salassa ja eheinä.

Miksi SSL-sertifikaatti on tärkeä?

SSL-sertifikaatti on tärkeä verkon turvallisuuden kannalta, erityisesti silloin kun käsitellään arkaluonteisia tietoja, kuten maksukorttitietoja tai henkilökohtaisia tietoja. Ilman SSL-sertifikaattia tietoliikenne on avoin hyökkäyksille, kuten tietojen urkinnalle tai väärinkäytölle.

Miten SSL-sertifikaatti toimii?

Kun verkkosivusto käyttää SSL-sertifikaattia, se luo salatun yhteyden selaimen ja palvelimen välille. Tämä salattu yhteys varmistaa, että tietojen lähettäminen ja vastaanottaminen tapahtuu turvallisesti. SSL-sertifikaatin olemassaoloa voit tunnistaa selaimen osoiterivillä olevasta lukon kuvakkeesta tai osoitteen alussa olevasta ”https://” -alkuliitteestä.

Miten hankkia SSL-sertifikaatti?

SSL-sertifikaatin hankkiminen tapahtuu yleensä sivuston palveluntarjoajalta tai SSL-sertifikaattien myyjältä. Yrityksillä on usein erilaisia vaihtoehtoja SSL-sertifikaattien hankkimiseksi, riippuen tarpeista ja budjetista. Tärkeää on valita luotettava ja turvallinen SSL-sertifikaatti, jotta varmistetaan tietoturvan korkea taso.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.