Untitled-3

Mikä on canonical-tagi ja kuinka sitä käytetään?

Mikä on canonical-tagi ja kuinka sitä käytetään?

Mikä on canonical-tagi?

Canonical-tagi on HTML-koodiin lisättävä elementti, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään, mikä sivu on alkuperäinen ja pääsivu tietylle sisällölle. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun verkkosivustolla on useita samankaltaisia sivuja tai kopioita samasta sisällöstä.

Miten canonical-tagi toimii ja miten sitä käytetään?

Kun lisäät canonical-tagin sivustollesi, ilmoitat sen avulla hakukoneille, mikä sivu tulee indeksoida ja näyttää hakutuloksissa ensisijaisena. Tämä auttaa välttämään sisältöjen päällekkäisyyksiä ja parantaa hakukonenäkyvyyttä.

Canonical-tagi lisätään sivuston HTML-koodiin ennen -tagia seuraavasti:

<link rel="canonical" href="http://www.esimerkkisivu.fi">

Tässä esimerkissä ”http://www.esimerkkisivu.fi” korvataan kyseisen sivun osoitteella.

Milloin kannattaa käyttää canonical-tagi?

Canonical-tagi on hyödyllinen erityisesti silloin, kun sivustolla on useita samankaltaisia sivuja, esimerkiksi eri kielillä tai eri tuoteversioilla. Se auttaa selkeyttämään hakukonenäkyvyyttä ja varmistamaan, että oikea sivu indeksoidaan ja näytetään hakutuloksissa.

Kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja varmistaa, että canonical-tagi on asetettu oikein ja viittaa oikeaan sivuun, jotta vältytään virheellisiltä indeksoinneilta.

Yhteenvetona, canonical-tagi on hyödyllinen työkalu hakukonenäkyvyyden ja sisällönhallinnan kannalta, ja sen käyttöä kannattaa harkita erityisesti monimutkaisemmissa verkkosivustoissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.