Untitled-3

Kuinka schema markup vaikuttaa hakutuloksiin?

Kuinka schema markup vaikuttaa hakutuloksiin?

Mikä on schema markup?

Schema markup on tapa merkitä verkkosivuston sisältöä niin, että hakukoneet ymmärtävät sen paremmin. Se sisältää erilaisia koodinpätkiä tai tagiominaisuuksia, jotka kuvaavat esimerkiksi yritystietoja, tuotetietoja, tapahtumia, arvosteluja ja muuta.

Miten schema markup vaikuttaa hakutuloksiin?

Kun verkkosivustolle lisätään schema markupia, hakukoneet pystyvät paremmin ymmärtämään sivuston sisältöä ja näyttämään sitä käyttäjille tarkoituksenmukaisemmin hakutuloksissa. Tämä voi johtaa parempaan näkyvyyteen hakukoneissa ja sitä kautta lisääntyneeseen liikenteeseen verkkosivustolle.

Miten lisätä schema markupia verkkosivustolle?

Schema markupia voidaan lisätä verkkosivustolle esimerkiksi suoraan HTML-koodiin tai erilaisten työkalujen avulla, kuten Google Tag Managerin avulla. On myös olemassa erilaisia verkkosivustojen rakennusohjelmistoja, jotka tarjoavat valmiita schema markup -ratkaisuja.

Yhteenveto

Schema markup voi olla hyödyllinen työkalu verkkosivuston hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Sen avulla hakukoneet ymmärtävät paremmin sivuston sisältöä ja pystyvät siten näyttämään sitä käyttäjille tarkoituksenmukaisemmin. Kannattaa siis tutustua schema markupin mahdollisuuksiin ja hyödyntää sitä oman verkkosivuston optimoinnissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.