Untitled-3

Mikä on SSL-sertifikaatti ja miksi se on tärkeä SEO:n kannalta?

Mikä on SSL-sertifikaatti ja miksi se on tärkeä SEO:n kannalta?

Mikä on SSL-sertifikaatti?

SSL-sertifikaatti (Secure Sockets Layer) on tiedon salaamiseen tarkoitettu sertifikaatti, joka varmistaa verkkosivuston ja käyttäjän välisen turvallisen yhteyden. Kun sivustoilla käytetään SSL-salausta, tietoja siirrettäessä ne salataan ja näin estetään kolmansien osapuolien pääsy niihin.

Miksi SSL-sertifikaatti on tärkeä SEO:n kannalta?

SEO (Search Engine Optimization) eli hakukoneoptimointi on tärkeä osa verkkosivustojen menestystä ja näkyvyyttä hakukoneissa. Vuonna 2014 Google otti huomioon SSL-sertifikaatin osana hakualgoritmiaan ja alkoi suosia SSL-salattuja sivustoja hakutuloksissaan. Tämä tarkoittaa sitä, että sivuston ranking hakutuloksissa voi parantua merkittävästi, kun sivustolla on SSL-sertifikaatti.

Mitä hyötyä SSL-sertifikaatista on SEO:n kannalta?

1. Parempi sijoitus hakutuloksissa: Google suosii SSL-salattuja sivustoja ja voi antaa niille paremman sijoituksen hakutuloksissa.
2. Kävijöiden luottamuksen lisääminen: SSL-salattu sivusto antaa kävijöille turvallisen ja luotettavan vaikutelman, mikä voi lisätä sivuston kävijämääriä.
3. Suoja tunnistetietojen varastamista vastaan: SSL-salattu sivusto suojaa käyttäjien tunnistetietoja, kuten käyttäjänimiä ja salasanoja, kolmansilta osapuolilta.

Miten saan SSL-sertifikaatin sivustolleni?

Voit hankkia SSL-sertifikaatin sivustollesi esimerkiksi webhotelliltasi tai erilliseltä SSL-sertifikaattipalvelulta. Useimmat webhotellit tarjoavat erilaisia SSL-sertifikaatteja eri hintatasoilla. Kun sertifikaatti on hankittu, se täytyy asentaa ja määrittää sivustolle oikein.

Yhteenvetona voidaan todeta, että SSL-sertifikaatti on tärkeä osa verkkosivuston turvallisuutta ja SEO:n kannalta sen merkitys korostuu entisestään. Kannattaa siis varmistaa, että sivustolla on SSL-sertifikaatti ja että se on asennettu oikein.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.