Untitled-3

Mitä ovat canonical-tagi ja kuinka sitä käytetään edistyneesti?

Canonical-tagi ja sen edistynyt käyttö

Canonical-tagi on HTML-koodissa käytettävä elementti, joka auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston sisällön rakennetta ja priorisoimaan oikeat sivut hakutuloksissa. Canonical-tagi on erityisen tärkeä erityisesti suurille verkkosivustoille, joilla on paljon samankaltaista tai päällekkäistä sisältöä eri sivuilla.

Mikä on canonical-tagi?

Canonical-tagi kertoo hakukoneille pääsivun osoitteen tai ”alkuperäisen” sivun, johon muut samankaltaiset sivut tulisi ohjata. Tämä auttaa välttämään duplicate content -ongelmia ja varmistaa, että hakukoneet indeksoivat ja arvioivat oikeaa sisältöä.

Kuinka käyttää canonical-tagi edistyneesti?

Canonical-tagi voidaan asettaa yksittäisille sivuille kertomaan niiden alkuperäinen URL-osoite. Tämä voidaan tehdä sijoittamalla <link rel="canonical" href="https://example.com/original-page"> koodi sivun <head>-osaan.

Jos haluat käyttää canonical-tagi edistyneemmin esimerkiksi dynaamisten sivujen tai eri kieli- ja valuuttavaihtoehtojen kanssa, kannattaa tutustua Canonical-tagin hreflang-attribuuttiin. Tämä mahdollistaa saman sisällön sivujen ohjaamisen oikeille kohderyhmille eri kielillä tai alueilla.

On tärkeää huomioida, että canonical-tagi voi olla hyödyllinen työkalu SEO-optimoinnissa, mutta sen väärinkäyttö tai virheellinen käyttö voi aiheuttaa haittaa sivuston näkyvyydelle hakutuloksissa. Siksi on suositeltavaa konsultoida ammattilaisia tai tutkia tarkemmin ohjeistuksia ennen canonical-tag

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.