Untitled-3

Rich Snippets

Mitä ovat rikkaat katkelmat?

Mikä on rikas katkelma?

Rikas katkelma (Rich Snippet) on tapa esittää hakutuloksissa tietoa, joka auttaa käyttäjiä ymmärtämään paremmin hakutuloksen sisältöä ennen kuin he klikkaavat sitä. Rikkaat katkelmat voivat näyttää esimerkiksi tähtiluokituksia, hintoja, aukioloaikoja tai reseptin aineksia suoraan hakutuloksissa.

Miten rikkaat katkelmat saadaan näkymään hakutuloksissa?

Rikkaat katkelmat saadaan näkymään hakutuloksissa lisäämällä strukturoitua dataa verkkosivustolle. Tämä data auttaa hakukoneita ymmärtämään sivuston sisältöä paremmin ja esittämään sitä houkuttelevammin hakutuloksissa. Yleisiä tapoja toteuttaa rikkaita katkelmia ovat esimerkiksi Schema.org-merkintöjen käyttö ja JSON-LD-tietojen lisääminen sivustolle.

Miksi rikkaat katkelmat ovat tärkeitä?

Rikkaat katkelmat voivat parantaa nettisivuston näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella enemmän kävijöitä klikkaamaan sivustolle. Ne myös tekevät hakutuloksista houkuttelevampia ja antavat käyttäjille enemmän tietoa ennen sivustolle siirtymistä. Riippuen hakusanasta ja kilpailutilanteesta, rikkaat katkelmat voivat myös parantaa sivuston sijoitusta hakutuloksissa.

Rikkaat katkelmat ovat siis tärkeä osa hakukoneoptimointia ja niiden hyödyntäminen voi tuoda merkittävää lisäarvoa yrityksen verkkosivustolle.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.