Untitled-3

Miksi mobiilioptimointi on tärkeää SEO:ssa?

Miksi mobiilioptimointi on tärkeää SEO:ssa?

Mikä on mobiilioptimointi?

Mobiilioptimointi tarkoittaa verkkosivuston optimointia niin, että se toimii ja näyttää hyvältä myös mobiililaitteilla kuten älypuhelimilla ja tableteilla.

Miksi mobiilioptimointi on tärkeää SEO:ssa?

Mobiilioptimointi on tärkeää SEO:ssa eli hakukoneoptimoinnissa, sillä Google ja muut hakukoneet arvostavat sivustoja, jotka tarjoavat hyvän käyttökokemuksen myös mobiilikäyttäjille. Google on jopa siirtynyt mobiilifirst-indeksointiin, mikä tarkoittaa sitä, että se arvioi sivuston sisällön ja rankkaa sen mobiiliversion perusteella.

Mitä hyötyä mobiilioptimoinnista on?

– Parempi sijoitus hakukonetuloksissa: Mobiilioptimoitu sivusto saa paremman sijoituksen hakukonetuloksissa, mikä lisää näkyvyyttä ja liikennettä sivustolle.
– Parempi käyttäjäkokemus: Mobiilioptimoitu sivusto tarjoaa paremman käyttäjäkokemuksen ja lisää siten mahdollisuuksia konversioiden eli myyntien kasvattamiseen.
– Nopeampi latausaika: Mobiilioptimoitu sivusto latautuu nopeammin mobiililaitteilla, mikä parantaa käyttäjäkokemusta ja vähentää poistumisprosenttia.

Mobiilioptimointi on siis tärkeä osa hakukoneoptimointia ja sivuston kokonaisvaltaista kehittämistä. Huolehdi siis siitä, että sivustosi on responsiivinen ja toimii moitteettomasti kaikilla laitteilla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.