Untitled-3

Mikä on AMP (Accelerated Mobile Pages) ja kuinka sitä käytetään?

Mikä on AMP (Accelerated Mobile Pages) ja kuinka sitä käytetään?

Mitä AMP tarkoittaa?

AMP eli Accelerated Mobile Pages on avoimen lähdekoodin projekti, jonka tavoitteena on parantaa mobiililaitteilla ladattavien verkkosivujen suorituskykyä ja käyttökokemusta. AMP-sivustot on optimoitu niin, että ne latautuvat nopeasti ja näyttävät hyvältä eri mobiililaitteilla.

Miten AMP toimii?

AMP-sivustot käyttävät kevyttä HTML-rakennetta ja rajoitettua JavaScriptiä, jotta ne latautuvat mahdollisimman nopeasti. Lisäksi AMP-sivustot käyttävät välimuistia ja CDN-palveluja nopeuttaakseen sivujen latautumista.

Kuinka käytät AMP:ta?

Jos haluat luoda oman AMP-sivuston, sinun tulee noudattaa AMP-projektin määrittämiä standardeja. Voit esimerkiksi käyttää valmiita AMP-malleja tai optimoida olemassa olevan sivuston AMP-yhteensopivaksi lisäämällä tarvittavat AMP-elementit ja -attribuutit.

AMP on erityisen suosittu uutissivustoilla ja blogipalveluissa, joissa nopea lataus on tärkeää. Voit käyttää myös AMP-sivustoja tehokkaasti markkinointitarkoituksiin, sillä ne rankataan usein korkeammalle hakukoneissa mobiilikäyttäjien kannalta.

Kokeile AMP:ta omilla sivuillasi ja huomaa ero nopeudessa ja käyttäjäkokemuksessa!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.