Untitled-3

Mikä on 301-uudelleenohjaus (301 redirect)?

Mikä on 301-uudelleenohjaus (301 redirect)?

301-uudelleenohjaus, tunnetaan myös nimellä ”301 redirect”, on tapa ohjata verkkosivuston liikennettä uudelle sivulle pysyvästi. Kun verkkosivuston omistaja muuttaa sivun URL-osoitetta tai poistaa sivun kokonaan, hän voi käyttää 301-uudelleenohjausta varmistaakseen, että kävijät ohjautuvat automaattisesti uudelle osoitteelle.

Miten 301-uudelleenohjaus toimii?

Kun kävijä yrittää käydä alkuperäisellä URL-osoitteella, palvelin lähettää vastauksenaan HTTP-tilakoodin 301, mikä kertoo selaimelle, että kyseinen sivu on siirtynyt pysyvästi uuteen osoitteeseen. Selain tallettaa tämän tiedon välimuistiin, joten seuraavan kerran kun kävijä yrittää päästä alkuperäiselle sivulle, hänet ohjataan automaattisesti uudelle osoitteelle.

Miksi 301-uudelleenohjaus on tärkeä?

301-uudelleenohjaus on tärkeä työkalu verkkosivuston omistajille, sillä se auttaa säilyttämään hakukoneiden indeksoimat sivut ja ohjaamaan liikennettä uusille sivuille. Ilman uudelleenohjausta kävijät kohtaavat virheilmoituksen, mikä voi huonontaa käyttäjäkokemusta ja vaikuttaa negatiivisesti hakukonenäkyvyyteen.

Yhteenvetona, 301-uudelleenohjaus on tehokas tapa ohjata verkkosivuston liikennettä uudelle osoitteelle pysyvästi. Sen avulla verkkosivuston omistajat voivat varmistaa, että kävijät löytävät etsimänsä sisällön vaikka URL-osoite olisikin muuttunut.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.