Untitled-3

Kuinka tarkistaa, onko sivusto turvallinen HTTPS-yhteyksillä?

Kuinka tarkistaa, onko sivusto turvallinen HTTPS-yhteyksillä?

Internetin käyttö on nykyään osa arkipäiväämme, mutta samalla herättää myös huolta tietoturvasta. Yksi tapa suojata itseään verkossa on varmistaa, että käyttämämme sivustot käyttävät turvallisia HTTPS-yhteyksiä. Mutta miten voi varmistaa tämän?

1. Tarkista osoitepalkki

Yksi helppo tapa tarkistaa, onko sivusto turvallinen, on tarkastella selaimen osoitepalkkia. Turvallinen sivusto alkaa https:// -alkuisella osoitteella. Selaimessa tulisi myös näkyä lukko-kuvake, mikä kertoo sivuston käyttävän SSL-salattua yhteyttä.

2. Käytä turvallista verkkoselainta

Valitse aina turvallinen ja päivitetty verkkoselain, joka tarjoaa suojauksen haitallisilta sivustoilta. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Google Chrome, Mozilla Firefox ja Safari.

3. Hyödynnä lisäosia

Voit myös asentaa selainlisäosia, kuten HTTPS Everywhere, jotka ohjaavat automaattisesti turvallisiin HTTPS-yhteyksiin aina kun mahdollista.

4. Tarkista sertifikaatti

Jos haluat varmistaa sivuston turvallisuuden vielä tarkemmin, voit tarkastella sen SSL-sertifikaattia. Voit tehdä tämän klikkaamalla lukko-kuvaketta osoitepalkissa ja tarkastelemalla sertifikaatin tietoja.

Seuraamalla näitä ohjeita voit varmistua siitä, että käytät turvallisia sivustoja ja suojatat samalla omia tietojasi verkossa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.