Untitled-3

Kuinka estää hakukoneita indeksoimasta tiettyjä sivuja?

Kuinka estää hakukoneita indeksoimasta tiettyjä sivuja?

Robottien ohjaustiedosto

Yksi tapa estää hakukoneita indeksoimasta tiettyjä sivuja on käyttää robottien ohjaustiedostoa. Tämä tiedosto, joka yleensä nimetään robots.txt, sallii verkkosivustojen omistajien määrittää, mitkä osat heidän sivuistaan hakukoneiden tulisi indeksoida ja mitkä osat tulisi jättää indeksoimatta.

Noindex-määritys

Toinen tapa estää tiettyjen sivujen indeksointi on lisätä meta tag HTML-koodiin sivulla. Tämä meta tag on nimeltään ”noindex” ja se kertoo hakukoneille, että kyseinen sivu ei tule indeksoida.

Canonical-tiedosto

Voit myös käyttää canonical-tiedostoa tai canonical-linkkiä, joka kertoo hakukoneille, että kyseinen sivu on kopio toisesta sivusta ja että hakukoneiden tulisi indeksoida vain alkuperäinen sivu.

Yllä mainitut keinot ovat hyödyllisiä jos haluat estää hakukoneita indeksoimasta joitakin sivuja verkkosivustollasi. Muista kuitenkin, että hakukoneet voivat silti löytää sivusi muista lähteistä, kuten linkkien kautta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.