Untitled-3

Kuinka käsitellä duplikaattisisältöä (duplicate content)?

Kuinka käsitellä duplikaattisisältöä (duplicate content)?

Mitä duplikaattisisältö tarkoittaa?

Duplikaattisisältö tarkoittaa tilannetta, jossa samanlaista sisältöä esiintyy useilla verkkosivustoilla. Tämä voi aiheuttaa ongelmia hakukoneiden indeksoinnissa ja sijoituksissa, sillä hakukoneet eivät välttämättä tiedä, mikä sivusto tulisi näyttää ensimmäisenä hakutuloksissa.

Miten välttää duplikaattisisältöä?

Yksi keino välttää duplikaattisisältöä on luoda ainutlaatuista ja laadukasta sisältöä verkkosivuille. Myös canonical-tagi auttaa kertomaan hakukoneille, mikä sivusto on alkuperäinen versio samankaltaisesta sisällöstä.

Miten käsitellä jo olemassa olevaa duplikaattisisältöä?

Jos huomaat, että verkkosivustoillasi on jo duplikaattisisältöä, voit tehdä useita asioita sen korjaamiseksi. Voit esimerkiksi muokata sisältöä niin, että se on ainutlaatuista jokaisella sivustolla, tai voit pyytää muita sivustoja poistamaan kopioimasi sisällön.

On myös mahdollista käyttää 301-redirect-ohjausta niin, että kaikki liikenne ohjataan yhteen sivustoon, jolloin duplikaattisisältöä ei enää ole. Tämä kuitenkin vaatii verkkosivustojen omistajilta yhteistyötä ja kommunikaatiota.

Kokonaisuudessaan duplikaattisisältöä kannattaa välttää, jotta varmistetaan verkkosivuston hyvä näkyvyys hakukoneissa ja paremmat sijoitukset hakutuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.