Untitled-3

Kuinka käyttää canonical-tageja duplikaattisisällön hallintaan?

Kuinka käyttää canonical-tageja duplikaattisisällön hallintaan?

Mikä on canonical-tag?

Canonical-tag on HTML-elementti, jota käytetään osoittamaan hakukoneille alkuperäinen tai ensisijainen URL-sivu, kun saman sisällön eri versioita on useilla eri URL-osoitteilla.

Miksi käyttää canonical-tageja?

Duplikaattisisältö voi vaikuttaa haitallisesti hakukonenäkyvyyteen ja sijoituksiin hakutuloksissa. Käyttämällä canonical-tageja voit ohjata hakukoneet oikean version sivulta ja välttää duplikaattisisältöön liittyvät ongelmat.

Miten käyttää canonical-tageja?

Lisäämällä <link rel="canonical" href="http://www.esimerkkisivu.fi"> koodinpätkä HTML-sivustosi päälle, voit kertoa hakukoneille, mikä on alkuperäinen sivu. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mikä versio sisällöstä on tärkein ja vähentää duplikaattisisältöön liittyviä ongelmia.

Muistettavaa canonical-tageista

  • Käytä canonical-tageja aina kun sivustollasi on saman sisällön eri versioita eri URL-osoitteilla
  • Varmista, että canonical-tag osoittaa aina alkuperäiselle ja ensisijaiselle sivulle
  • Käytä canonical-tageja myös silloin, kun sisältöä jaetaan eri kieli- tai laitossivustoilla

Käyttämällä canonical-tageja voit paremmin hallita duplikaattisisältöä ja parantaa sivustosi hakukonenäkyvyyttä. Muista kuitenkin myös tarkistaa, että tekniset asetukset sivustollasi tukevat oikeanlaisia URL-osoitteita ja ohjauksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.