Untitled-3

Kuinka käyttää If-Modified-Since-päätä?

Kuinka käyttää If-Modified-Since-päätä?

When a web browser visits a website, it sends a request to the server for the content of the page. The server then responds with a status code that indicates whether the content has been modified since the last time the browser requested it. One way to optimize this process is by using the If-Modified-Since header in HTTP requests.

Mikä on If-Modified-Since-pää?

If-Modified-Since on HTTP-pyyntöotsake, jota voidaan käyttää kertomaan palvelimelle, että selain haluaa hyödyntää välimuistiaan ja saada uudelleen vain muuttuneen sisällön.

Miten käyttää If-Modified-Since-päätä?

Jos haluat käyttää If-Modified-Since -päätä HTTP-pyynnössä, sinun on lisättävä otsake, jossa määritellään viimeisin päivämäärä ja aika, jolloin sivu on viimeksi haettu. Tämä voidaan tehdä seuraavalla tavalla:


If-Modified-Since:

Jos palvelin tunnistaa tämän otsakkeen ja havaitsee, että sivua ei ole muutettu annetusta päivämäärästä lähtien, se voi vastata tilakoodilla 304 Not Modified. Tällöin selain voi käyttää välimuistiaan ja ladata sivun nopeammin.

Jos haluat tarkistaa, tukeeko selain ja palvelin If-Modified-Since -päätä, voit tarkistaa HTTP-vastauksen otsikot, joissa pitäisi näkyä esimerkiksi ”Last-Modified” -otsake.

Yhteenveto

If-Modified-Since -pää on kätevä tapa optimoida sivujen latausaikaa ja vähentää liikennettä palvelimelle. Kun selain lähettää tämän otsakkeen pyynnössä, palvelin voi tarkistaa, onko sivu muuttunut viimeisimmän pyynnön jälkeen ja vastata sen mukaisesti. Tämä auttaa parantamaan käyttäjäkokemusta ja vähentämään tarpeetonta tietoliikennettä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.