Untitled-3

Kuinka käyttää PageSpeed Insights -työkalua edistyneesti?

Kuinka käyttää PageSpeed Insights -työkalua edistyneesti?

Tehokkaat vinkit sivuston optimointiin

PageSpeed Insights on Google:n kehittämä ilmainen työkalu, jonka avulla voi testata sivustojen nopeutta ja suorituskykyä. Perusohjeiden lisäksi on olemassa myös tapoja hyödyntää työkalua edistyneesti ja saada entistä tarkempia tietoja sivuston optimoinnista.

Käytä Lighthousea

PageSpeed Insights hyödyntää Lighthousea, joka on avoimen lähdekoodin työkalu sivustojen suorituskyvyn mittaamiseen. Voit ladata Lighthouse-sovelluksen Chrome-selaimeesi ja suorittaa sivuston analyysin sen avulla. Näin saat tarkempia tietoja ja suosituksia sivustosi optimoinnista.

Hyödynnä lisäasetukset

PageSpeed Insights tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää lisäasetuksia testin suorittamiseen. Voit esimerkiksi valita mobiili- tai työpöytänäkymän testattavan sivuston osalta, jolloin saat suosituksia eri käyttöympäristöihin.

Vertaa tuloksia ja seuraa kehitystä

Kun olet suorittanut testin, PageSpeed Insights antaa sinulle tuloksen ja suosituksia sivustosi parantamiseksi. Voit myös vertailla tuloksia eri aikojen välillä ja seurata sivustosi suorituskyvyn kehittymistä.

Näiden vinkkien avulla voit hyödyntää PageSpeed Insights -työkalua entistä tehokkaammin ja optimoida sivustosi parhaalla mahdollisella tavalla. Muista kuitenkin, että jatkuva seuranta ja optimointi ovat avainasemassa sivuston optimaalisen suorituskyvyn ylläpitämisessä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.