Untitled-3

Kuinka kirjoitan tehokkaita linkkipyyntöjä?

Kuinka kirjoitan tehokkaita linkkipyyntöjä?

1. Valmistaudu huolellisesti

Ennen kuin lähetät linkkipyynnön, varmista että olet tutustunut huolella siihen sivustoon, johon haluat linkin. Tiedä mitä he tarjoavat, kuka on yhteyshenkilö ja miten sinun sivustosi voi hyötyä linkityksestä.

2. Ole henkilökohtainen ja kohtelias

Kirjoita linkkipyyntö henkilökohtaisesti ja ystävällisesti. Anna lyhyt taustatieto itsestäsi ja miksi haluat linkin kyseiseen sivustoon. Vältä automaattisia tai massapostituksia.

3. Esitä selkeä ehdotus

Kerro selkeästi mitä haluat: pyydä suoraa linkitystä omalle sivustollesi tai ehdota esimerkiksi vierasbloggausta. Anna perustelut sille, miten molemmat osapuolet hyötyvät linkityksestä.

4. Seuraa jälkikäteen

Älä jätä linkkipyyntöäsi roikkumaan ilman vastausta. Seuraa tilannetta ja tarvittaessa muokkaa pyyntöäsi tai kysy lisätietoja. Kohteliaisuus ja kärsivällisyys ovat avainasemassa.

Muista, että jatkuva ja laadukas sisällöntuotanto omalla sivustollasi voi houkutella myös muita sivustoja linkittämään sinuun. Oikein tehty linkkipyyntö voi olla hyvä tapa kasvattaa sivustosi näkyvyyttä ja kävijämääriä. Onnea linkkien metsästykseen!

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.