Untitled-3

Kuinka meta-otsikot ja meta-kuvaukset vaikuttavat klikkausprosentteihin (CTR)?

Kuinka meta-otsikot ja meta-kuvaukset vaikuttavat klikkausprosentteihin (CTR)?

Mikä on meta-otsikko ja meta-kuvaus?

Meta-otsikko ja meta-kuvaus ovat osa verkkosivuston HTML-koodia, ja ne näytetään hakukoneiden tulossivuilla. Meta-otsikko kertoo lyhyesti sivuston sisällöstä ja se näkyy hakutulosten otsikkona. Meta-kuvaus puolestaan antaa lyhyen kuvauksen sivun sisällöstä ja se näkyy hakutulosten alapuolella olevassa kuvauksessa.

Miten meta-otsikot ja meta-kuvaus vaikuttavat CTR:ään?

Hyvin kirjoitetut meta-otsikot ja meta-kuvaukset voivat houkutella käyttäjiä klikkaamaan juuri sinun sivustosi linkkiä hakutuloksissa. Kun meta-otsikko ja meta-kuvaus ovat selkeitä, houkuttelevia ja sisältävät relevantteja avainsanoja, ne voivat parantaa sivustosi klikkausprosenttia (CTR).

Kerro meta-otsikossa ja meta-kuvauksessa mahdollisimman tarkasti sivustosi sisällöstä ja tarjoa käyttäjille selkeä syy klikata juuri sinun linkkiäsi. Kannattaa myös välttää liian yleisiä tai epätarkkoja kuvauksia, jotka eivät kerro käyttäjälle tarpeeksi sivuston sisällöstä.

Miten parantaa meta-otsikoiden ja meta-kuvauksien vaikutusta CTR:ään?

  • Käytä avainsanoja meta-otsikossa ja meta-kuvauksessa
  • Kirjoita houkutteleva ja informatiivinen meta-kuvaus
  • Testaa erilaisia meta-otsikoita ja meta-kuvauksia nähdäksesi mikä toimii parhaiten
  • Pidä meta-otsikko ja meta-kuvaus suhteellisen lyhyinä ja ytimekkäinä

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvin kirjoitetut meta-otsikot ja meta-kuvaukset voivat vaikuttaa positiivisesti sivustosi klikkausprosenttiin. Panosta siis aikaa ja energiaa näiden osien optimointiin ja seuraa, miten muutokset vaikuttavat sivustosi suorituskykyyn hakukoneiden tulossivuilla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.