Untitled-3

Kuinka käytän Google Search Consolea?

Kuinka käytän Google Search Consolea?

Mikä on Google Search Console?

Google Search Console on ilmainen työkalu, jonka avulla verkkosivuston omistajat ja ylläpitäjät voivat seurata ja hallita sivustonsa näkyvyyttä Googlen hakutuloksissa.

Kuinka pääsen alkuun Google Search Consolessa?

1. Luo tili Google Search Consoleen osoitteessa https://search.google.com/search-console/
2. Lisää sivustosi verkkotunnus ja vahvista omistajuutesi sivustoon. Tämä voidaan tehdä esimerkiksi lisäämällä HTML-tunniste sivustosi koodiin tai lisäämällä Google Analytics -seurantakoodi.
3. Valitse haluamasi versio sivustostasi (esim. www-versio tai ilman www).
4. Tutustu eri raportteihin ja työkaluihin, joita Google Search Console tarjoaa, ja hyödynnä niitä sivustosi optimoinnissa.

Mitä hyötyä Google Search Consolella on?

Google Search Console auttaa sinua seuraamaan sivustosi suorituskykyä hakutuloksissa, löytämään teknisiä ongelmia sivustollasi ja parantamaan sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa. Voit esimerkiksi nähdä, mitkä hakusanat tuovat eniten liikennettä sivustollesi, mitkä sivut ovat saaneet eniten klikkauksia ja näyttökertoja sekä mitkä sivut ovat saaneet virheilmoituksia.

Google Search Console on siis hyödyllinen työkalu kaikille verkkosivustojen omistajille ja ylläpitäjille, jotka haluavat parantaa sivustonsa näkyvyyttä ja suorituskykyä hakutuloksissa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.