Untitled-3

Mitä ovat verkkosivuston lämpökartat (heatmaps) ja kuinka niitä käytetään?

Mitä ovat verkkosivuston lämpökartat (heatmaps) ja kuinka niitä käytetään?

Verkkosivuston lämpökartat (heatmaps)

Verkkosivuston lämpökartat ovat kätevä työkalu, jonka avulla voidaan visualisoida käyttäjien toimintaa verkkosivustolla. Heatmap näyttää kuinka käyttäjät liikkuvat sivustolla, mihin he klikkaavat eniten ja missä he viettävät eniten aikaa. Näitä tietoja voidaan hyödyntää verkkosivuston suunnittelussa ja optimoinnissa, jotta käyttäjäkokemusta voidaan parantaa.

Kuinka lämpökarttoja käytetään?

Lämpökarttoja voidaan käyttää monella eri tavalla. Yksi yleisimmistä tavoista on analysoida sivuston käyttäjien liikennettä ja käyttäytymistä. Näin voidaan selvittää esimerkiksi, mitkä sivuston osiot ovat suosituimpia ja missä käyttäjät useimmiten klikkaavat.

Lämpökarttojen avulla voidaan myös testata erilaisia suunnitteluratkaisuja ja sijoitteluita. A/B-testauksen avulla voidaan vertailla erilaisten elementtien toimivuutta ja selvittää mikä versio tuottaa parhaan tuloksen käyttäjien kannalta.

Yhteenveto

Verkkosivuston lämpökartat ovat hyödyllinen työkalu, joka auttaa ymmärtämään paremmin käyttäjien käyttäytymistä ja parantamaan verkkosivuston käyttäjäkokemusta. Analysoimalla lämpökarttoja ja tekemällä niihin perustuvia muutoksia voidaan optimoida sivuston suunnittelua ja saavuttaa parempia tuloksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.