Untitled-3

Kuinka seuraan kampanjoiden tehokkuutta Google Analyticsissa?

Kuinka seuraan kampanjoiden tehokkuutta Google Analyticsissa?

1. Aloita seurantaan asentamalla seurantakoodi

Ensimmäinen askel kampanjoiden tehokkuuden seuraamisessa Google Analyticsissa on varmistaa, että seurantakoodi on asennettu verkkosivustollesi oikein. Voit tehdä tämän lisäämällä Google Analytics -seurantakoodin jokaiselle sivulle, jonka haluat seurata.

2. Määritä tavoitteet ja seurattavat mittarit

Ennen kuin aloitat kampanjan seurannan, sinun tulee määrittää selkeät tavoitteet ja mitattavat mittarit. Esimerkiksi, jos tavoitteenasi on saada kävijät rekisteröitymään uutiskirjeeseesi, voit asettaa tämän tavoitteen Google Analyticsissa ja seurata sen suorituskykyä.

3. Luo seurantalinkkejä kampanjoille

Kun kampanjasi on käynnissä, on tärkeää luoda seurantalinkkejä eri mainospaikoille. Voit tehdä tämän Google Analyticsin URL-rakentajalla, jolla voit luoda seurantakoodeja eri kampanjoille ja mainospaikoille.

4. Analysoi tuloksia ja tee tarvittavat muutokset

Kun kampanjasi on käynnissä ja seurantakoodi on asennettu oikein, voit alkaa seurata sen tehokkuutta Google Analytics -raporteista. Tärkeää on analysoida tuloksia ja tehdä tarvittavat muutokset kampanjaasi sen perusteella.

Seuraamalla näitä vaiheita voit varmistaa, että seuraat kampanjoiden tehokkuutta Google Analyticsissa ja optimoit markkinointistrategiasi paremman menestyksen saavuttamiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.