Untitled-3

Kuinka voin optimoida kuvani hakukoneita varten?

Kuinka optimoida kuvat hakukoneita varten

Miksi kuvien optimointi on tärkeää?

Kuvien optimointi hakukoneita varten on tärkeä osa hakukoneoptimointia. Kun kuvat ovat optimoituja, ne latautuvat nopeammin ja parantavat verkkosivuston käyttäjäkokemusta. Lisäksi optimoidut kuvat parantavat verkkosivuston näkyvyyttä hakukonetuloksissa.

Kuinka voin optimoida kuvani?

1. Käytä kuville sopivia tiedostonimiä: Anna kuville kuvaavia tiedostonimiä, jotka sisältävät relevantteja avainsanoja.

2. Pakkaa kuvat oikeaan kokoon: Varmista, että kuvat ovat oikeassa koossa ja resoluutiossa, jotta ne latautuvat nopeasti.

3. Lisää alt-tekstit kuville: Jokaisella kuvalla tulisi olla kuvaava alt-teksti, joka kertoo kuvan sisällöstä hakukoneille.

4. Käytä oikeaa formaattia: Valitse oikea tiedostomuoto kuvillesi, esimerkiksi JPEG, PNG tai GIF riippuen kuvan tyypistä.

5. Hyödynnä kuvien sijoittelua verkkosivustolla: Sijoita kuvat strategisesti verkkosivustollesi ja hyödynnä kuvatekstejä ja kuvagallerioita.

Lopulliset vinkit

Muista myös optimoida kuvien koko ja resoluutio mobiililaitteille sekä hyödyntää kuvien kanssa meta-tagit. Näillä pienillä muutoksilla voit parantaa huomattavasti verkkosivustosi hakukonenäkyvyyttä ja käyttäjäkokemusta.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.