Untitled-3

Kuinka käytän alt-tekstejä (alt texts) oikein?

Kuinka käytän alt-tekstejä (alt texts) oikein?

Mikä on alt-teksti?

Alt-teksti (alt text) on lyhyt kuvaus kuvasta, joka näytetään, kun kuva ei ole näkyvissä käyttäjälle esimerkiksi hidas internet-yhteys tai lukijoille, jotka käyttävät näkövammaisille suunnattuja verkkoselaimia.

Mikä on alt-tekstin tarkoitus?

Alt-teksti auttaa käyttäjiä, jotka eivät voi nähdä kuvaa, ymmärtämään sen sisältöä. Lisäksi hakukoneet käyttävät alt-tekstejä ymmärtääkseen kuvan sisältöä, joten se voi vaikuttaa myös hakukonenäkyvyyteen.

Kuinka kirjoitan hyvän alt-tekstin?

Hyvä alt-teksti on lyhyt ja kuvaava. Se kertoo lyhyesti kuvan sisällöstä ja mahdollisesti sen merkityksestä. Vältä yleistyksiä ja yritä olla mahdollisimman tarkka.

Kuinka lisään alt-tekstin kuvaan?

Voit lisätä alt-tekstin kuvan HTML-koodiin seuraavasti:

<img src="kuva.jpg" alt="Kuvaus kuvasta">

Muista aina sisällyttää alt-teksti kuvatagiin, jotta kaikki käyttäjät voivat saada informaation kuvasta, vaikka se ei näkyisi heille.

Yhteenvetona voidaan todeta, että alt-tekstien käyttö on tärkeää verkkosivuston saavutettavuuden kannalta ja se parantaa myös hakukonenäkyvyyttä. Muista siis kirjoittaa informatiivisia ja kuvaavia alt-tekstejä kuville sivustoillasi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.