Untitled-3

Mitä on avainsanan kannibalismi ja kuinka sitä vältetään?

Avainsanan kannibalismi ja sen välttäminen

Mikä on avainsanan kannibalismi?

Avainsanan kannibalismi (keyword cannibalism) on ilmiö, jossa useat verkkosivut kilpailevat samoista avainsanoista hakukoneiden hakutuloksissa. Tämä saattaa johtaa siihen, että samat avainsanat tai sanaparit kilpailevat keskenään, mikä puolestaan voi laskea verkkosivujen hakukonenäkyvyyttä ja heikentää niiden suorituskykyä hakukonetuloksissa.

Kuinka välttää avainsanan kannibalismi?

  • Vältä käyttämästä samankaltaisia avainsanoja samoissa verkkosivuissa. Pyri käyttämään eri variaatioita avainsanoista eri sivuilla.
  • Käytä long-tail avainsanoja. Valitse tarkemmat ja spesifimmat avainsanat, jotka voivat houkutella kohdeyleisöä paremmin.
  • Tee avainsanatutkimusta ja seuraa avainsanojen suorituskykyä. Näin voit optimoida verkkosisältöäsi ja välttää avainsanojen päällekkäisyyksiä.
  • Käytä avainsanoja luonnollisesti ja järkevästi verkkosivuillasi. Vältä avainsanojen liiallista toistoa, joka saattaa vaikuttaa negatiivisesti hakukonenäkyvyyteen.

Avainsanan kannibalismi voi vaikuttaa verkkosivustosi hakukonenäkyvyyteen ja suorituskykyyn. Seuraamalla edellä mainittuja vinkkejä voit välttää avainsanan kannibalismia ja parantaa verkkosivujesi hakukonetuloksia.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.