Untitled-3

Mikä on videosisällön merkitys SEO:ssa?

Mikä on videosisällön merkitys SEO:ssa?

Yhä useammat yritykset ovat alkaneet hyödyntää videosisältöä osana markkinointistrategiaansa. Mutta mikä on videosisällön merkitys hakukoneoptimoinnissa eli SEO:ssa?

1. Korkea sitoutuminen ja kävijäkokemus

Videoiden katselu lisää sivuston kävijöiden sitoutumista, sillä visuaalinen ja liikkuva sisältö on usein mielenkiintoisempaa kuin teksti. Tämä voi vaikuttaa positiivisesti myös sivuston hakukonenäkyvyyteen, sillä Google arvostaa sivustoja, joilla kävijät viettävät enemmän aikaa.

2. Parantaa hakukonenäkyvyyttä ja hakukoneiden arvostamaa sisältöä

Hyvin optimoitu videosisältö voi auttaa parantamaan sivuston hakukonenäkyvyyttä. Videoita voidaan optimoida esimerkiksi käyttämällä oikeita avainsanoja, lisäämällä metatietoja ja optimoimalla kuvailutekstejä. Lisäksi Google arvostaa monipuolista sisältöä, joten videosisältö voi auttaa nostamaan sivuston arvoa hakukoneissa.

3. Lisää liikennettä ja konversioita

Hyvin tehty videosisältö voi houkutella uusia kävijöitä sivustolle. Lisäksi videoilla voidaan viestiä selkeästi ja tehokkaasti yrityksen viestiä, mikä voi johtaa parempiin konversioihin eli esimerkiksi ostotapahtumiin. Kun käyttäjät viettävät enemmän aikaa sivustolla, se voi myös lisätä sivuston luottamusta ja uskottavuutta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että videosisällön merkitys SEO:ssa on merkittävä. Se voi auttaa parantamaan sivuston näkyvyyttä, sitoutumista ja konversioita. Siksi kannattaa harkita videosisällön hyödyntämistä osana omaa markkinointistrategiaa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.