Untitled-3

Mitä ovat pitkän hännän avainsanat (long-tail keywords)?

Mitä ovat pitkän hännän avainsanat (long-tail keywords)?

Pitkän hännän avainsanat ovat tarkkoja ja spesifisiä hakusanoja, jotka koostuvat useammasta sanasta. Ne eroavat ns. lyhyen hännän avainsanoista siinä, että ne ovat harvinaisempia ja vähemmän kilpailtuja hakutuloksissa. Pitkän hännän avainsanat voivat olla erittäin hyödyllisiä verkkosivustojen ja verkkokauppojen hakukonenäkyvyyden parantamisessa.

Hyödyt pitkän hännän avainsanoista

  • Vähemmän kilpailua: Pitkän hännän avainsanoilla kilpailu on yleensä vähäisempää, mikä lisää mahdollisuutta sijoittua korkeammalle hakutuloksissa.
  • Tarkempi kohderyhmä: Pitkän hännän avainsanojen avulla voit tavoittaa potentiaaliset asiakkaasi, jotka tekevät tarkempia hakuja ja ovat lähempänä ostovaihetta.
  • Korkeampi konversioprosentti: Koska pitkän hännän avainsanat ovat tarkempia, niihin liittyvät hakijat ovat usein valmiimpia tekemään ostoksia tai muita toivottuja toimenpiteitä.

Miten löytää sopivia pitkän hännän avainsanoja?

Paras tapa löytää sopivia pitkän hännän avainsanoja on käyttää erilaisia hakusanatutkimustyökaluja, kuten Google Keyword Planneria tai SEMrushia. Näiden työkalujen avulla voit selvittää, mitkä hakusanat ovat harvinaisempia ja vähemmän kilpailtuja, ja siten parempia tavoittelemallesi kohderyhmälle.

Kannattaa myös tarkkailla omaa verkkosivustoa ja asiakkaiden käyttäytymistä, jotta voit tunnistaa potentiaalisia pitkän hännän avainsanoja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeita ja kiinnostuksen kohteita.

Käyttämällä pitkän hännän avainsanoja strategisesti voit parantaa hakukonenäkyvyyttäsi, houkutella laadukasta liikennettä verkkosivustollesi ja kasvattaa konversioprosenttiasi. Muista kuitenkin aina tarjota laadukasta ja relevanttia sisältöä, joka vastaa kävijöidesi tarpeisiin.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.