Untitled-3

SEO:n parantaminen käyttäjäseurannalla

SEO:n parantaminen käyttäjäseurannalla

Mikä on SEO?

SEO eli hakukoneoptimointi on prosessi, jossa verkkosivuston näkyvyyttä pyritään parantamaan hakukoneiden luonnollisissa hakutuloksissa. Tavoitteena on saada sivusto näkymään korkeammalla hakukonetulosten listalla ja siten houkutella enemmän kävijöitä sivustolle.

Mitä on käyttäjäseuranta?

Käyttäjäseuranta on menetelmä, jossa analysoidaan kävijöiden toimintaa verkkosivustolla. Se voi kertoa muun muassa siitä, mitkä sivut aiheuttavat eniten poistumisia tai mitkä avainsanat ohjaavat eniten liikennettä sivustolle.

Miten käyttäjäseuranta voi auttaa parantamaan SEO:ta?

– Käyttäjäseurannan avulla voidaan tunnistaa sivustolla olevia pullonkauloja tai ongelmakohtia, jotka voivat vaikuttaa hakukonenäkyvyyteen.
– Analysoimalla käyttäjien käyttäytymistä sivustolla voidaan tehdä muutoksia esimerkiksi sivuston rakenteeseen tai sisältöön, jotta käyttäjät viihtyisivät paremmin.
– Käyttäjäseurannan avulla voidaan myös selvittää, mitkä avainsanat tai hakutermit johtavat eniten liikennettä sivustolle, mikä voi auttaa optimoimaan sisältöä paremmin.

Käyttäjäseuranta on siis hyödyllinen työkalu SEO:n parantamiseen, sillä se antaa arvokasta tietoa sivuston kävijöiden käyttäytymisestä ja auttaa tekemään parempia päätöksiä sivuston kehittämiseksi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.