Untitled-3

Mikä on 404-virhesivu ja miten sitä hallitaan?

Mikä on 404-virhesivu ja miten sitä hallitaan?

404-virhesivu on verkkosivun virhesivu, joka ilmenee, kun käyttäjä yrittää avata sivua, jota ei ole olemassa tai joka on siirtynyt. Tämä virhesivu näytetään käyttäjälle, jotta hän tietää, ettei haluttua sivua löydy.

Miten hallita 404-virhesivua?

Jotta 404-virhesivu olisi käyttäjäystävällinen ja auttaisi käyttäjää löytämään etsimänsä sivun, on tärkeää seurata muutamia ohjeita:

  1. Luo informatiivinen virhesivu: Virhesivulla tulisi olla selkeä viesti, joka kertoo, että haluttua sivua ei löytynyt. Voit myös tarjota linkkejä muihin suosittuihin sivuihin tai hakutoiminnon avuksi käyttäjälle.
  2. Estä virhesivun indeksointi: Voit estää hakukoneita indeksoimasta virhesivua, jotta se ei näy hakutuloksissa. Tämä auttaa pitämään sivustosi näyttävän ammattimaiselta.
  3. Korjaa rikkinäiset linkit: Tarkista säännöllisesti sivustosi linkit ja varmista, että ne ovat toimintakunnossa. Näin voit vähentää 404-virhesivujen määrää.

Ylläpitämällä selkeää ja informatiivista 404-virhesivua voit auttaa käyttäjiä navigoimaan sivustollasi helposti ja vähentää virhesivujen määrää. Tämä parantaa käyttäjäkokemusta ja auttaa säilyttämään sivustosi luotettavana ja ammattimaisena.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.