Untitled-3

Verkkosivun cache

Verkkosivun cache

Mikä on verkkosivun cache?

Verkkosivun cache tarkoittaa välimuistia, joka tallentaa aikaisemmin ladattuja verkkosivuja ja niiden resursseja. Kun käyttäjä vierailee verkkosivulla, sen sisältö ladataan välimuistiin, jotta se voidaan nopeasti hakea uudelleen myöhemmin ilman, että koko sivua tarvitsee ladata uudelleen.

Miksi käyttää verkkosivun cachea?

Verkkosivun cache auttaa nopeuttamaan sivustojen latautumista ja vähentämään kuormitusta palvelimelle. Kun sivuston resurssit on tallennettu välimuistiin, ne voidaan hakea suoraan käyttäjän selaimesta sen sijaan, että ne pitäisi ladata uudelleen joka kerta, kun sivua vieraillaan.

Miten ottaa käyttöön verkkosivun cache?

1. Käytä HTTP-välimuistiohjelmointia, kuten Cache-Control ja Expires, asettaaksesi välimuistin ohjausasetukset.
2. Käytä Cache-Control: max-age -sääntöä määrittääksesi, kuinka kauan resurssin tulisi pysyä välimuistissa.
3. Voit myös käyttää ETag ja Last-Modified -päivämääriä, jotka auttavat selainta päättämään, pitääkö sen ladata resurssi uudelleen.

Välimuistin käyttöön ottaminen voi auttaa parantamaan sivuston suorituskykyä ja käyttäjäkokemusta, joten se kannattaa ottaa huomioon verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.