Untitled-3

Mitä on mobiili ensimmäinen indeksointi (mobile-first indexing)?

Mitä on mobiili ensimmäinen indeksointi (mobile-first indexing)?

Mobiili ensimmäinen indeksointi (mobile-first indexing) on Googlen tapa indeksoida ja sijoittaa verkkosivuja hakutuloksissa ensisijaisesti niiden mobiiliversioiden perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että Google käyttää mobiiliversiota verkkosivusta arvioidessaan sen sisältöä ja merkitsevyyttä, kun määrittelee sen sijoituksen hakutuloksissa.

Miksi mobiili ensimmäinen indeksointi on tärkeä?

Mobiililiikenne on kasvanut jatkuvasti, ja useimmat ihmiset käyttävät nyt älypuhelimia ja muita mobiililaitteita selaimessaan verkkosivuja. Google haluaa varmistaa, että sen hakutulokset ovat relevantteja ja käyttäjäystävällisiä myös mobiililaitteilla, ja siksi se on siirtynyt käyttämään mobiiliversiota ensisijaisena arviointikriteerinä.

Miten verkkosivusto voidaan optimoida mobiili ensimmäistä indeksointia varten?

  • Tarjoa responsiivinen tai mobiilioptimoitu verkkosivusto, joka on helppokäyttöinen ja nopea ladata pienillä näytöillä.
  • Varmista, että kaikki tärkeät sisällöt ja toiminnot ovat saatavilla myös mobiiliversiossa.
  • Käytä laadukkaita kuvia ja optimoi ne mobiilikäyttöön.

Optimoimalla verkkosivustosi mobiili ensimmäistä indeksointia varten voit parantaa sen näkyvyyttä ja sijoitusta Google-hakutuloksissa, ja varmistaa että se on helposti saavutettavissa ja käyttäjäystävällinen kaikilla laitteilla.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.