Untitled-3

Mikä on ankkuriteksti (anchor text)?

Mikä on ankkuriteksti (anchor text)?

Ankkuriteksti tai linkkiteksti (engl. anchor text) on hyperlinkin sisältämä teksti, joka on klikattavissa ja johtaa käyttäjän toiselle verkkosivulle. Ankkuriteksti näkyy tavallisesti korostettuna tai eri värillä kuin muu teksti, jotta se erottuu linkkinä.

Miksi ankkuriteksti on tärkeä?

Ankkuriteksti on tärkeä osa hakukoneoptimointia (SEO), koska se auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä sivusta hyperlinkki johtaa. Hyvin valittu ankkuriteksti voi parantaa sivuston näkyvyyttä hakukonetuloksissa ja lisätä klikkausprosenttia.

Mitä hyvä ankkuriteksti sisältää?

Hyvä ankkuriteksti on kuvailevaa ja selkeää. Se kertoo käyttäjälle, minne linkki johtaa ja mitä sisältöä siellä on. Vältä epämääräisiä ankkuritekstejä kuten ”klikkaa tästä” ja pyri käyttämään avainsanoja, jotka kuvaavat linkitettyä sisältöä.

Esimerkki hyvästä ankkuritekstistä:

Lue lisää hakukoneoptimoinnista

Hyvin tehty ankkuriteksti voi parantaa sekä käyttäjäkokemusta että hakukonenäkyvyyttä. Muista siis kiinnittää huomiota linkkitekstin valintaan seuraavan kerran lisätessäsi hyperlinkkejä verkkosivullesi.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.