Untitled-3

Mitä eroa on dofollow- ja nofollow-linkkien välillä?

Mitä eroa on dofollow- ja nofollow-linkkien välillä?

Dofollow-linkit

Dofollow-linkit ovat hyperlinkkejä, jotka ohjaavat käyttäjän verkkosivustolta toiselle sivustolle ja välittävät myös ”linkkiarvoa” kyseiselle sivustolle. Kun sivustolta toiselle lisätään dofollow-linkki, se auttaa hakukoneita ymmärtämään sivustojen välisiä suhteita ja parantaa kyseisen sivuston hakukonenäkyvyyttä.

Nofollow-linkit

Nofollow-linkit ovat hyperlinkkejä, jotka estävät hakukoneita seuraamasta linkkiä ja siirtämästä sitä ”linkkiarvoa” kyseiselle sivustolle. Nofollow-linkkejä käytetään yleensä silloin, kun halutaan estää sivuston ulkopuolisia linkkejä vaikuttamasta sivuston hakukonenäkyvyyteen.

Jotkut sivuston omistajat saattavat käyttää nofollow-linkkejä esimerkiksi kommenttikentissä, jotta he voivat estää roskapostittajien hyödyntämät linkit vaikuttamasta sivuston hakukonenäkyvyyteen.

Erojen yhteenveto

  • Dofollow-linkit välittävät linkkiarvoa, kun taas nofollow-linkit eivät
  • Nofollow-linkit estävät hakukoneita seuraamasta linkkiä
  • Joidenkin sivustojen omistajien kannattaa käyttää nofollow-linkkejä harkitusti

On tärkeää ymmärtää dofollow- ja nofollow-linkkien eroja ja käyttää niitä strategisesti sivuston hakukonenäkyvyyden optimoimiseksi. Mikäli haluat lisätietoja linkkien merkityksestä hakukonenäkyvyyden kannalta, voit lukea lisää täältä.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.