Untitled-3

Mikä on nofollow-linkki?

Mikä on nofollow-linkki?

Definointi

Nofollow-linkki on HTML-taggaus, joka estää hakukoneita seuraamasta linkkiä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun sivustolla on nofollow-linkki, hakukoneet eivät siirrä linkin kautta juurikaan arvoa linkitetyn sivuston suuntaan.

Miksi nofollow-linkkejä käytetään?

Nofollow-linkkejä käytetään usein silloin, kun halutaan estää hakukoneita kulkeutumasta tiettyihin sivustoihin esimerkiksi mainostarkoituksessa. Ne voivat myös auttaa estämään epämääräisten tai vahingollisten sivustojen hyötyä hakukonelinkityksestä.

Mitä hyötyä niistä on?

Nofollow-linkit voivat auttaa sivuston omistajia hallitsemaan linkitystä ja suuntaamaan arvoa halutuille sivustoille. Ne voivat myös auttaa välttämään rangaistuksia hakuoptimoinnin sääntöjen rikkomisesta, jos linkitykseen liittyy epäilyksiä.

Yleensä, jos haluat antaa linkkien vaikuttaa sivuston hakukonerankkaukseen, tulisi käyttää normaaleja, ns. dofollow-linkkejä. Nofollow-linkkejä käytetään rajoitetusti ja harkiten.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.