Untitled-3

Mitä ovat linkkifarmit (link farms)?

Mitä ovat linkkifarmit (link farms)?

Linkkifarmit: taustaa

Linkkifarmeja ovat verkkosivustot, jotka sisältävät suuren määrän linkkejä muihin sivustoihin tarkoituksenaan parantaa kyseisten sivustojen hakukonenäkyvyyttä. Linkit eivät yleensä liity mitenkään sivuston sisältöön, vaan niitä luodaan pelkästään hakukoneoptimoinnin tarkoituksessa.

Linkkifarmien haitat

Linkkifarmit ovat haitallisia hakukoneiden kannalta, sillä ne pyrkivät harhaanjohtamaan hakukoneita nostamalla sivustojen sijoituksia keinotekoisesti. Tämä voi johtaa siihen, että sivustot näkyvät hakutuloksissa korkeammalla kuin ne oikeasti ansaitsisivat. Lisäksi linkkifarmit voivat vahingoittaa sivustojen mainetta ja luotettavuutta.

Miten välttää linkkifarmit?

Paras tapa välttää linkkifarmit on keskittyä laadukkaaseen sisältöön ja luoda luonnollisia, korkealaatuisia linkkejä muiden sivustojen kanssa. Kannattaa myös välttää ostamasta linkkejä tai osallistumasta epäilyttäviin linkinvaihto-ohjelmiin.

Yhteenveto

Linkkifarmit ovat haitallisia hakukoneiden näkökulmasta ja ne voivat vahingoittaa sivustojen mainetta. Paras tapa välttää linkkifarmit on panostaa laadukkaaseen sisältöön ja luoda luonnollisia, laadukkaita linkkejä muiden sivustojen kanssa.

Tapio Kauranen

Hei! Minä olen Tapio Kauranen. Kansleri digimarkkinointitoimiston toinen perustaja, sekä & hakukoneoptimointiammattilainen.